Nyheder

31/1 2018: Kan du ikke læse den tilsendte faktura? Send mail til anton @ adslhome.dk eller ring +45 2623 5036 for fremsendelse af pdf-udgave.

28/1 2018: Meldebogen med ummeldungen = anmeldelser til Europabedømelse er udsendt.

24/1 2018: Fællesdommeren har fordelt dommerne i grupperne. 

24/1 2018: Udsendelse af anmeldelser er afsluttet. Enkelte på rejse med postnord.
 

 

Vil du være en del af DM 2018?

Kunne du tænke dig at få nye venner i kaninverdenen, og at være en del af en stor oplevelse og et stærkt fællesskab, så er DM 2018 en rigtig god mulighed. Kom og vær med! 

Vi har mange sjove opgaver at skulle løse, og vil du være en del af Danmarks største kaninudstilling, så er du hjertelig velkommen til at være med. Fortæl mig hvad du har lyst til at deltage med, eller lad mig fortælle om de mange muligheder der er. Kontakt Lars Ellyton tel.: (0045) 2891 0353  - mail: lars.ellyton@hotmail.com

DM-åbningstider om fredagen

Fredag 9. februar 2018 åbner vi for alle udstillere fra kl. 9.00. Derved bliver det nu helt legitimt at være på udstillingen mens bedømmelserne foregår. Hidtil har man skullet opholde sig uden lov til det.

Vi tror på at alle udstillere kan respektere og forstår, at deres tilstedeværelse på udstillingen skal foregå uden at forstyrre eller kontakte dommerne, mens de dømmer. Kan dette ikke respekteres vil man blive bedt om at forlade hallen.

Men vi tror på at det giver værdi, at man som udstiller må være der mens det hele foregår. Derfor byder vi alle udstillere velkomne, og tilbyder dem tillige en morgenmadsbillet, hvor man fra 9 – 11.00 kan købe billet til Kr. 80,- og derved få partoutkort + morgenbrød og kaffe ad libitum. 

Præsenter din race eller din variant på DM 2018

Vi har så utrolig mange smukke og facinerende racer og varianter inden for kaniner. Der er så meget at forelske sig i, når man ønsker sig en kanin, og at opdrætte kaniner.

Et DM er det allerstørste udstillingsvindue overhovedet inden for racekaniner. Som arrangører vil vi gøre rigtig meget for at få et stort publikum ind på udstillingen, og se og opleve alt det spændende vi har at byde på og vise frem. Vi vil gøre DM til en oplevelse, som familien Danmark har lyst til at komme og opleve.  

DU har mulighed for at kunne præsentere DIN race eller variant for publikum, og derved skabe ny interesse og nye opdrættere til den. Vil du gerne have at der bliver flere opdrættere af Marburger Egern, af Japaner, af Tysk Kæmpeschecke – brun, af Deilenaar,  Lille Sølv – gul, af ….ja tænk selv din race og variant ind … så giver vi dig den allerbedste platform at gøre det fra.

Vi vil offfentliggøre og markedsføre, at man kl. xx kan møde og tale om netop din race / variant. Det vil komme ud bredt i medier, ligesom det vil blive annonceret på udstillingen. Derfor.. Har du lyst til at vise og fortælle om din ynglingsrace / variant, hvor du vil sidde blandt de andre udstillede dyr på udstillingen ved et bord, og med en kanin af din race / variant ved siden af dig, så ring eller skriv til mig.

Vi skaber rammerne, vi markedsfører dig og dine kaniner, du skal blot melde dig til, og du skal fortælle mig om du vil være der 1, 2, 3 timer … 1 dag eller 2 dage i løbet af DM 2018. Det bestemmer du helt selv.

Vi glæder os til at give publikum levende og nærværende oplevelser, hvor de kan høre om og opleve de mange smukke og skønne racer og varianter vi har at byde på. For vi har så meget at byde på. 

Labyrintkonkurrence for børn og unge

På udstillingen vil der være en labyrintquiz, der fører de unge rundt på udstillingen i alle 3 haller. Ved hovedindgangen kan man hente papir og blyant, og kan man finde svarene på quizzens spørgsmål, så deltager man i lodtrækningen om store spændende præmier. Hvor store kan du læse mere om når vi kommer tættere på udstillingen.

Publikumskonkurrence

For alle besøgende vil der være mulighed for at deltage i lodtrækningen om 1 meget flot udendørs kaninbur, som Kristian Mose har tegnet og bygget.

Bliv ungdomsstævnerapporter

Alle DK ungdommer og unge mennesker inviteres til at være en aktiv del af DM 2018. 

Har du lyst til at være med i en gruppe, der vil arbejde med at tage billeder, lave interviews og fange sjove historier på udstillingen, og lægge dem ud på Facebook og lokalområdets nyhedsmedier ?

Har du lyst til at gøre mere af det du gør til daglig med at skrive ud til andre på de sociale medier og at lægge små optagelser ud ? Så er muligheden der for at få nogle rigtig sjove dage i Oksbøl.   

Kom og vær en del af teamet! Du kan tale/skrive mere med Lærke Vaaben Andersen om alt det spændende du kan være en del af, og som passer til dig. Lærke er vores FB ambassadør. Ring til hende på 22328776, eller mail på vaaben88@hotmail.com   ... eller find hende på FB.

Store bure til kæmperacerne

For alle der udstiller Belgisk Kæmpe, Tysk Kæmpeschecke og Fransk Vædder vil der være de helt store burrum til alle dyrene.

Vi mener det er rimeligt og nødvendigt at vores allerstørste racer har en respektfuld burstørelse af være i, de 3 døgn kaninerne er til DM.  

Pause-borde

Udstillingen bliver ikke en gammeldags opbygget DM udstilling med lange burrækker. Vi vil gerne skabe pladsen og rummene til, at man rundt på udstillingen kan sætte sig ned med andre udstillere, opdrættere og gode venner, og få en god kaninsnak. Derfor vil vi placere borde og stole flere steder i hallerne og mellem kaninburene.

Tema-time

Alle 3 udstillingsdage vil byde på tema-timer. Tema-timer er små foredrag, indlæg og informationer. I hal 3 vil der på scenen være plads til ca. 50 personer af gangen. Tema-timerne vil emnemæssigt rette sig mod DK medlemmer med faglig information og oplysning ligesom der vil være tema-timer, der retter sig mod publikum bredt.

DM er Danmarks største samlingspunkt for DK medlemmer. Det er derfor en oplagt mulighed at mødes til faglig inspiration, når man er samlet så mange hen over 3 dage. Der vil fx være tema-timer om Arvelighedslære, Vaccinationsmuligheder i Danmark og sidste nyt om vaccinationsprodukter, Hvordan man udstiller på EE 2018 og hvordan der præmieres, Foredrag fra den schweiziske formand for Standardkommitteen – dommer og EE dommer - som fortæller om særlige ting man skal være opmærksom på, når man skal vælge dyr ud til EE 2018 osv.   

For publikum skal et besøg være en oplevelse, og de skal blive både inspireret og mødt med informationer. Derfor vil publikum fx kunne høre om .. Er det nemt at have kanin ? Hvordan begynder man? … Kan man have økologisk kaninopdræt, og hvordan ? Kaniner som en del af selvforsyning osv.

Vi glæder os til at præsentere det samlede tema-time program i det nye år. Har du ideer eller emner, som du synes kunne blive til en tema-time hører vi gerne fra dig. Store dele af programmet er lagt, men der er plads til flere gode ideer.

Stande med oplevelser

Kaninerne er det store omdrejningspunkt ved DM. Men bag hver kanin står der et menneske.. og adspredelse er også godt, når man er flere dage på udstilling. På udstillingen vil du møde stande med prøvesmagning og salg af gode lokale øl, af snapse, af røgvarer og af oste samt af økologiske varer i øvrigt.

Nostalgihjørne

Du vil også på udstillingen kunne slå dig ned i nostalgihjørnet. Her vil du kunne læse gamle avisartikler om kaninopdrættere, udstillinger, dyrskuer mv. Der vil også være gamle klenodier fra lokalafdelinger at kigge på og tale om... udstillingskort, præmieskilte mv .

Har du / I noget at tage med, så bidrag endelig, og vær med til at skabe et hyggeligt nostalgihjørne. Kontakt Bent Ernstsen på tel. 40348092 eller mail info@benie.dk 

Published on  January 31st, 2018